Home > Blog > Horsens er en dynamisk by beliggende i Østjylland

Horsens er en dynamisk by beliggende i Østjylland

Horsens er en dynamisk by beliggende i Østjylland, kendt for sin rige kulturhistorie og moderne udvikling. Byen tiltrækker både lokale og besøgende med et bredt udvalg af begivenheder, fra kulturelle oplevelser til erhvervsmæssige initiativer. Horsens er en by i konstant bevægelse, hvor iværksætteri, sport og kunst spiller en central rolle.

Europæisk Marsvineudstilling i Horsens

Et af de kommende arrangementer, der sætter Horsens på Europakortet, er den Europæiske Marsvineudstilling, der afholdes den 5. oktober 2024. Udstillingen er en unik begivenhed, der tiltrækker opdrættere og entusiaster fra hele Europa. Arrangementet afholdes på Østerhåbskolen og byder på konkurrencer, hvor marsvin bedømmes i forskellige kategorier såsom glathåret, ruhåret og skinny marsvin. Dette er en sjælden chance for at opleve nogle af de fineste marsvin og deres opdrættere konkurrere om prestigefyldte titler som ‘European Champion’ og ‘European Master’.

Iværksætteri i Horsens

På trods af et nationalt lavpunkt inden for iværksætteri, viser Horsens positive takter. Ifølge en nylig rapport er antallet af nye virksomheder steget med 3% i årets første halvdel. Byen trodser dermed den nationale tendens, hvor mange andre landsdele har oplevet en nedgang i opstarten af enkeltmandsvirksomheder. Horsens viser sig som en attraktiv by for nye iværksættere og tiltrækker små og mellemstore virksomheder, som styrker byens økonomi og skaber vækst.

Vi cykler til arbejde – Horsens som højdespringer

En anden succeshistorie i Horsens er byens deltagelse i den landsdækkende kampagne “Vi cykler til arbejde”. I 2024 var Horsens blandt årets højdespringere med næsten 200% flere deltagere end året før. Hele 1042 deltagere fra 72 arbejdspladser deltog, og samlet set cyklede de over 119.000 km i maj måned. Horsens’ borgmester Peter Sørensen har arbejdet tæt sammen med erhvervslivet for at få flere til at deltage, og indsatsen har resulteret i, at Horsens er en af de mest cykelvenlige byer i kampagnen.

Erhvervsudvikling og fremtidige tiltag

Horsens fortsætter sin udvikling med flere planlagte initiativer, der skal styrke både erhvervslivet og byens attraktivitet. Et nyt lovforslag er på vej, som skal bekæmpe butikstyverier, og byen har planer om yderligere vækst inden for både turisme og handel. Destination Kystlandet, som Horsens er en del af, arbejder også på at tiltrække flere besøgende og styrke den lokale økonomi.

Vil du vide mere om alt det, der sker i Horsens, kan du følge med på Horsensidag, hvor du finder de seneste nyheder og opdateringer.

Ofte stillede spørgsmål

Hvilke arrangementer kan jeg opleve i Horsens?

Horsens byder på en række arrangementer, herunder den Europæiske Marsvineudstilling og den nationale kampagne “Vi cykler til arbejde”. Byen har også et aktivt kulturliv med koncerter, kunstudstillinger og sportsbegivenheder.

Hvordan klarer iværksætteriet sig i Horsens?

Selvom Danmark generelt oplever en nedgang i nye virksomheder, har Horsens haft en stigning på 3% i antallet af nye enkeltmandsvirksomheder i 2024. Byen viser sig som et attraktivt sted for iværksættere.

Er der gode cykelmuligheder i Horsens?

Ja, Horsens er kendt for sin deltagelse i “Vi cykler til arbejde”-kampagnen, hvor byen var blandt de bedste deltagere med en stor stigning i antal cyklister. Cykelvenlighed er højt prioriteret i byen.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *